Vinskole enkelte moduler

Vinskole enkelte moduler 2018-01-25T16:50:07+00:00
Altinus Vin vinskole for kvinder

Vinskole for Alle
Enkelte moduler

På vinskolen, som er opdelt i forskellige moduler gennemgås vinfremstilling, forskellige druers karakteristika for både røde druer og hvide druer, forskellige landes områder og deres indflydelse på vinens endelig udtryk samt læring om hvordan de forskellige elementer som sødme, syre, alkoholstyrke, og bitterhed i både vin og mad kan sættes sammen, så vin og mad komplementerer hinanden.

På disse nedenstående moduler er der udeladt elementer fra modul 1(grundlæggende vin) som ligger i det samlede forløb for 5 moduler.

Indholdet og dato for afholdelse af de af de enkelte moduler 6-9 kan ses nedenfor på denne side.

På hvert modul smages der ca. 8 forskellige vine der er med til at synliggøre det enkelte moduls tema.

Hvert modul er over ca. 3 timer med start kl. 18.00

Der serveres vand og brød, så det anbefales at man spiser hjemmefra.

Modul 6:
Introduktion til hvidvin

Modul 7:
Introduktion til rødvin

Modul 8:
Introduktion til mousserende vin

Modul 9:
Introduktion til portvin

Undervisere:
Underviser på vinskolen er Allan Ryder som har gennemgået internationale uddannelser fa WSET(Wine and Spirits Education Trust), og som udbyder internationale anerkendte vin og spiritus uddannelser.

Altinus Vin WSET level 3
Allan Ryder har både gennemgået WSET uddannelsen WSET level 2 in Wines and Spirits og level 3 in Wines

Vi indbyder desuden andre undervisere ind som f.eks. producenter og leverandører samt specialister indefor specifikke områder i det omfang vi mener det vil bidrage til dybere forståelse af temaet.

Se mere information omkring indholdet af disse uddannelser her:
WSET level 2: Klik her
WSET level 3: Klik her

Altinus Vin vinskole hvidvin

Modul 6: Introduktion til hvidvin.

På dette modul lærer du en systematisk smageteknik og at vurdere vin og der gennemgås hvordan hvidvin, på et overordnet niveau, bliver produceret og hvad der har indflydelse på vinens endelige stil.

Dette modul har således nogle få elementer fra det grundlæggende modul men ikke alt.
De meste kendte hvidvins druetyper gennemgås og smages med hvilken karakteristika disse druetyper har.

Druetyper der smages er: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris/pinot Grigio og Riesling.
Der smages på ca. 8 hvidvine.

Tidspunkt:
Onsdag d. 31. januar – kl. 18 – ca. kl. 21

Sted:
Møllehaven 12A, 4040 Jyllinge

Indhold af modul  6: Grundlæggende vin og hvidvin: (det nedtonede er IKKE med i dette modul men ligger i det samlede forløb for 5 moduler)

  • Smageteknik og vurdering af vin
  • Hvidvins produktion
  • Lagring af hvidvin
  • Smagning af 4 af de mest kendte druer i 2 forskellige stile
  • Label/etiket tydning
  • Hvidvin og mad sammensætning
  • Vinmarken og vinstokken (ikke indeholdt i dette modul)
  • Klima forhold(ikke indeholdt i dette modul)
  • Faktorer der har indflydelse på smag og duft(ikke indeholdt i dette modul)
  • Lagringsmetoder og deres indflydelse på den færdige stil(ikke indeholdt i dette modul)
  • Vin og mad sammensætning generelt

Pris for dette modul: kr. 200

Alle smagte vine, brød og undervisningsmateriale er indeholdt i kursusprisen

Tilmeld dig her
Altinus Vin vinskole rødvin

Modul 7: Introduktion til rødvin.

På dette modul lærer du en systematisk smageteknik og at vurdere vin og der gennemgås hvordan rødvin, på et overordnet niveau, bliver produceret og hvad der har indflydelse på vinens endelige stil.

Dette modul har således nogle få elementer fra det grundlæggende modul men ikke alt.
De meste kendte rødvins druetyper gennemgås og smages med hvilken karakteristika disse druetyper har.

Druetyper der smages er: de mest udbredte og kendte druetyper som f.eks. Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah/shiraz og Pinot Noir.

Der smages på ca. 8 forskellige rødvine

Tidspunkt:
Onsdag d. 7. februar kl. 18 – kl. 21

Sted:
Møllehaven 12A, 4040 Jyllinge

Pris for dette modul: kr. 200

Alle smagte vine, brød og undervisningsmateriale er indeholdt i kursusprisen

Tilmeld dig her

Modul 8: Introduktion til mousserende vine.

På dette modul lærer du en systematisk smageteknik og at vurdere vin og der gennemgås hvordan mousserende vin, på et overordnet niveau, bliver produceret og hvad der har indflydelse på vinens endelige stil.

Dette modul har således nogle få elementer fra det grundlæggende modul men ikke alt.
De meste kendte mousserende vine gennemgås og smages med hvilken karakteristika disse vine har.

Mousserende vine fra forskellige produktionsmetoder gennemgås og smages. Der smages på Champagne, Cremant, Cava, Prosecco og Spumante.

Tidspunkt:
Onsdag d. 7. marts 2018 – kl. 18 – kl. 21

Sted:
Møllehaven 12A, 4040 Jyllinge

Indhold af modul  8: Grundlæggende vin og mousserende vin: (det nedtonede er IKKE med i dette modul men ligger i det samlede forløb for 5 moduler)

  • Smageteknik og vurdering af vin
  • Produktionsmåder for mousserende vin
  • Gennemgang af de mest kendte typer og områder
  • Smagning af forskellige typer af mousserende vine
  • Label/etiket tydning
  • Mousserende vin og mad sammensætning
  • Vinmarken og vinstokken (ikke indeholdt i dette modul)
  • Klima forhold(ikke indeholdt i dette modul)
  • Faktorer der har indflydelse på smag og duft(ikke indeholdt i dette modul)
  • Lagringsmetoder og deres indflydelse på den færdige stil(ikke indeholdt i dette modul)
  • Vin og mad sammensætning generelt

Pris for dette modul: kr. 250

Alle smagte vine, brød og undervisningsmateriale er indeholdt i kursusprisen

Tilmeld dig her

Modul 9: Introduktion til portvin

På dette modul lærer du en systematisk smageteknik og at vurdere vin og der gennemgås hvordan portvin, på et overordnet niveau, bliver produceret og hvad der har indflydelse på vinens endelige stil.

Dette modul har således nogle få elementer fra det grundlæggende modul men ikke alt.

De forskellige typer af portvin, White, Tawny og Ruby og de forskellige underkategorier indenfor disse gennemgås og smages.
Der smages på White, Ruby port, Reserve port, LBV, Vintage, Tawny og Tawny med alder.

Tidspunkt:
Onsdag d. 14. marts 2018
Kl. 18 – ca. kl. 21

Sted:
Møllehaven 12A, 4040 Jyllinge

Indhold af modul  9: Grundlæggende vin og portvin: (det nedtonede er IKKE med i dette modul men ligger i det samlede forløb for 5 moduler)

  • Smageteknik og vurdering af vin
  • Produktionsmåde for portvin
  • Regler og klassificering for portvin
  • Gennemgang af typer og områder
  • Smagning af forskellige typer af portvine
  • Portvin og madsammensætning
  • Vinmarken og vinstokken (ikke indeholdt i dette modul)
  • Klima forhold(ikke indeholdt i dette modul)
  • Faktorer der har indflydelse på smag og duft(ikke indeholdt i dette modul)
  • Lagringsmetoder og deres indflydelse på den færdige stil(ikke indeholdt i dette modul)
  • Vin og mad sammensætning generelt(ikke indeholdt i dette modul)

Pris for dette modul: kr. 250

Alle smagte vine, brød og undervisningsmateriale er indeholdt i kursusprisen

Tilmeld dig her