
Vinskole 5 moduler
Dette samlede forløb over 5 moduler henvender sig til dem som gerne vil lære mere omkring vin og vinproduktion uanset om du er begynder i vinens verden eller lettere øvet.
Serveringspersonale på restauranter, cafeer mv. som ønsker at udvide sin horisont med mere viden omkring vin, vil også kunne drage nytte af dette samlede forløb.
På vinskolen, som er opdelt i forskellige moduler, gennemgås grundlæggende viden omkring vinmarken, klima, vinfremstilling, forskellige druers karakteristika både røde druer og hvide druer, forskellige landes områder og deres indflydelse på vinens endelig udtryk samt læring om hvordan de forskellige elementer som sødme, syre, alkoholstyrke, og bitterhed i både vin og mad kan sættes sammen, så vin og mad komplementerer hinanden og derved giver en markant større oplevelse.
Du lærer samtidig en systematisk smageteknik og vurdering af vin.
På hvert modul smages der ca. 8 forskellige vine der er med til at synliggøre det enkelte moduls tema. På det grundlæggende modul dog ca. 4-5 vine.
Hvert modul er over ca. 3½ timer med start kl. 18.00 eller efter aftale.
Der er skal tilmeldes minimum 10 deltagere på dette samlede forløb.
Prisen for dette samlede forløb koster kr. 1395,- og dækker al undervisningsmateriale og smagte vine( ca. 35 vine i alt).
Du/I sørger for lokale, hvid væg eller lærred, samt mindre tulipan glas
Indhold på de enkelte moduler:
Modul 1: Grundlæggende vin
- Vinmarken og vinstokken
- Klima forhold
- Faktorer der har indflydelse på smag og duft
- Lagringsmetoder og deres indflydelse på den færdige stil
- Smageteknik og vurdering af vin
- Label/etiket tydning
- Vin og mad sammensætning
Modul 2: Introduktion til hvidvin
- Hvidvins produktion
- Lagring af hvidvin
- Smagning af 4 af de mest kendte druer i 2 forskellige stile
- Hvidvin og madsammensætning
Modul 3: Introduktion til rødvin
- Rødvins produktion
- Lagring af rødvin
- Smagning af 4 af de mest kendte druer i 2 forskellige stile
- Rødvin og madsammensætning
Modul 4: Introduktion til mousserende vin
- Produktionsmåder for mousserende vin
- Gennemgang af de mest kendte typer og områder
- Smagning af forskellige typer af mousserende vine
- Mousserende vin og madsammensætning
Modul 5: Introduktion til portvin
- Produktionsmåde for portvin
- Regler og klassificering for portvin
- Gennemgang af typer og områder
- Smagning af forskellige typer af portvine
- Portvin og madsammensætning
Underviser:
Underviser på vinskolen er Allan Ryder, som har gennemgået internationale uddannelser fra WSET(Wine and Spirits Education Trust), og som udbyder internationale anerkendte vin og spiritus uddannelser.
Allan Ryder har gennemgået både WSET uddannelsen WSET level 2 in Wines and Spirits og level 3 in Wines
Se mere information omkring indholdet af disse uddannelser her:
WSET level 2: Klik her
WSET level 3: Klik her
Kontakt Allan Ryder for yderligere information og få en snak omkring mulighederne på enten tlf. 25752321 eller på mail ar@altinusvin.dk