Vinskole – 5 moduler

Vinskole – 5 moduler 2018-01-25T16:50:51+00:00
Altinus Vin Vinskole

Vinskole 5 moduler

Dette samlede forløb over 5 moduler henvender sig til dem som gerne vil lærer mere omkring vin og vinproduktion uanset om du er begynder i vinens verden eller lettere øvet.
Serveringspersonale på restauranter, cafeer mv. som ønsker at udvide sin horisont med mere viden omkring vin, vil også kunne drage nytte af dette samlede forløb.

På vinskolen, som er opdelt i forskellige moduler, gennemgås grundlæggende viden omkring vinmarken, klima,  vinfremstilling, forskellige druers karakteristika både røde druer og hvide druer, forskellige landes områder og deres indflydelse på vinens endelig udtryk samt læring om hvordan de forskellige elementer som sødme, syre, alkoholstyrke, og bitterhed i både vin og mad kan sættes sammen, så vin og mad komplementerer hinanden.
Du lærer samtidig en systematisk smageteknik og vurdering af vin.

På hvert modul smages der ca. 8 forskellige vine der er med til at synliggøre det enkelte moduls tema. På det grundlæggende modul dog ca. 4 vine.
Hvert modul er over ca. 3 timer med start kl. 18.00

Der serveres vand og brød, så det anbefales at man spiser hjemmefra.

Der er plads til ca. 12 deltagere på dette samlede forløb

Prisen for dette samlede forløb koster kr. 950,- og dækker al undervisningsmateriale, smagte vine og 2 stk. Spiegelau smageglas.

Indhold på de enkelte moduler:

Modul 1: Grundlæggende vin

  • Vinmarken og vinstokken
  • Klima forhold
  • Faktorer der har indflydelse på smag og duft
  • Lagringsmetoder og deres indflydelse på den færdige stil
  • Smageteknik og vurdering af vin
  • Label/etiket tydning
  • Vin og madsammensætning

Modul 2: Introduktion til hvidvin

  • Hvidvins produktion
  • Lagring af hvidvin
  • Smagning af 4 af de mest kendte druer i 2 forskellige stile
  • Hvidvin og madsammensætning

Modul 3: Introduktion til rødvin

  • Rødvins produktion
  • Lagring af rødvin
  • Smagning af 4 af de mest kendte druer i 2 forskellige stile
  • Rødvin og madsammensætning

Modul 4: Introduktion til mousserende vin

  • Produktionsmåder for mousserende vin
  • Gennemgang af de mest kendte typer og områder
  • Smagning af forskellige typer af mousserende vine
  • Mousserende vin og madsammensætning

Modul 5: Introduktion til portvin

  • Produktionsmåde for portvin
  • Regler og klassificering for portvin
  • Gennemgang af typer og områder
  • Smagning af forskellige typer af portvine
  • Portvin og madsammensætning

Datoer for afholdelse:

Modul 1: Grundlæggende vin – torsdag d. 1. februar 2018 kl. 18 – ca. kl. 21
Modul 2: Hvidvin – torsdag d. 8. februar 2018 kl. 18 – ca. kl. 21
Modul 3: Rødvin – torsdag d. 8. marts 2018 kl. 18 – ca. kl. 21
Modul 4: Mousserende vin – torsdag d. 15. marts 2018 kl. 18 – ca. kl. 21
Modul 5: Portvin – torsdag d. 5. april 2018 kl. 18 – ca. kl. 21

Undervisere:
Underviser på vinskolen er Allan Ryder som har gennemgået internationale uddannelser fa WSET(Wine and Spirits Education Trust), og som udbyder internationale anerkendte vin og spiritus uddannelser.

Altinus Vin WSET level 3
Allan Ryder har både gennemgået WSET uddannelsen WSET level 2 in Wines and Spirits og level 3 in Wines

Vi indbyder desuden andre undervisere ind som f.eks. producenter og leverandører samt specialister indefor specifikke områder i det omfang vi mener det vil bidrage til dybere forståelse af temaet.

Se mere information omkring indholdet af disse uddannelser her:
WSET level 2: Klik her
WSET level 3: Klik her

Tilmeld dig her